Piyasadaki taşınabilir oyun konsollarına ve video oynatıcılara uygun fiyatlı bir alternatif.





GP2X F-200
F-100 adlı eski sürümüyle pek çok kişinin beğenisini kazanan GP2X dokunmatik ekranı ve daha gelişmiş kabiliyetleriyle geri dönüyor. Öyle ki bu defa GP2X akıllı bir telefon gibi düşünülmüş. F-200 adlı yeni model üzerinde bir çok emülatör oyununu oynamanız mümkün. Linux işletim sistemine sahip konsolda birçok Linux yazılımını çalıştırabilmenizin yanı sıra Duke3D, Quake, Doom, Rise of The Triad, Transport Tycoon Deluxe gibi pek çok efsanevi oyunu oynayabiliyorsunuz. Tabii ürün sadece oyun oynamak için üretilmemiş. Film izlemek, müzik dinlemek ve elektronik kitapları yolda okumak da mümkün. Daha parlak bir ekran gerekiyor...
Ürünün dokunmatik ekranının çözünürlük ve parlaklık anlamında çok başarılı olmadığını söylemeliyiz. Bu yüzden gözleri sağlam olmayanlar için sarsıntılı bir yolda kitap okumak zor olabilir. Film izlemek istediğinizde ise güneşin altında değilseniz sorun yaşamıyorsunuz. Tabii TV bağlantısı yapılabilmesi ekranın bu eksisini kapatan bir özellik. Bunun için gerekli kablolar da kutudan çıkıyor. 720 x 480 çözünürlüğe kadar olan filmleri TV-Out ile orijinal çözünürlüğüyle televizyona aktarabiliyorsunuz.
Yenilenen firmware sayesinde GP2X F-200 32GB'a kadar SDHC bellek kartlarını kullanabiliyor. Şu anda pek çok notebook'un bile bu kartları desteklemediğini belirtelim. Ayrıca MMSP2 işlemcisi GP2X'in aynı anda birden fazla uygulamayı başarılı bir şekilde çalıştırabilmesini sağlıyor. Bu sayede müzik dinlerken e-kitabınızı okuyabilir, veya oyun oynayabilirsiniz. DivX filmler için altyazı desteği sunulduğunu da hatırlatalım.

Masaüstü ünitesi ile çok
daha yetenekli
GP2X'in cradle adı verilen ek ünitesi, F-200'ün en önemli aksesuarı. Ancak bu ünite 65 dolara ayrıca satılıyor. Üzerinde bulunan 4 adet USB çoklayıcı port, TV ve ses çıkışları GP2X'inizi çok daha işlevsel hale getiriyor. Bu sayede ürüne klavye, fare, game pad veya joystick gibi çeşitli çevre ürünleri bağlayabiliyorsunuz. Bu da GP2X'i ufak bir bilgisayara dönüştürüyor. Dahili ses sistemi ürünü masanızın üzerinde basit bir şekilde kullanmanızı sağlıyor ama çok fazla şey beklemeyin. Belki yemek yaparken arka planda hoş bir müzik açmak için yeterli olabilir. Daha kaliteli ses için kulaklık çıkışını kullanmanız gerekiyor.
Cradle üzerine bağlayacağınız harici sabit disk, USB bellek gibi depolama birimlerindeki film, müzik, oyun ve fotoğraflarınızı oynatabiliyorsunuz.

Enerji için kolay çözüm
GP2X F-200 uzun yolculuklarda kullanılmak üzere tasarlandığından olsa gerek, dahili bir pil yerine kalem pil tercih edilmiş. Bu sayede olmadık yerde biten pili şarj etmek için priz aramak yerine bir bakkala girip işi bitirebilirsiniz. 2 adet AA pil ile çalışan ürünün gayet tutumlu olduğunu söyleyebiliriz ama yine de uzun süre prizden uzak kullanacaksanız şarjlı pil kitlerinden edinmenizi öneriyoruz. Ürünün en büyük dezavantajı ise dokunmatik ekranda kullanılmak üzere ürünle birlikte gelen kalemin cihaz üzerinde bir yuvasının bulunmaması.

0 yorum:

Yorum Gönder