Bir süredir ortalarda dolaşan söylentiler gerçek oldu. Nintendo'nun aniden gün yüzüne çıkardığı yeni DSi modelinde yok yok...

Yeni özelliklere göz atarsak; DSi artık daha ince ve daha parlak ve büyük bir ekrana sahip. Önde ve arkada olmak üzere 2 adet 300.000 piksel gücünde kameraya sahip. SD kart girişi olmasına rağmen GBA slotunun kaldırılması GBA oyunları sevenler için bir hayal kırıklığı olabilir ancak DS Ware eklentisi sayesinde artık oyunlar ve Nintendo'nun sunduğu öğeler indirilebilir olduğu için GBA oyunlarının indirilme olasılığı göz önünde bulunduruluyor.

Yeni DSi'ye müzik oynatıcısı dahil edildi ve format olarak AAC seçilmiş. AAC'nin ses kalitesi MP3'e göre daha iyi olduğundan bunun DSi için bir artı olarak düşünüyoruz. Hoparlörlerin de güçlendirildiği açıklanmasıyla DSi'yi artık bir müzik çalar olarak da kullanmak mümkün hale gelecek.

Opera kullanan DS Lite'ın DSi'de tarayıcısı daha da güçlü hale geleceği belirtildi. DSi şimdilik Japonya'da 1 Kasım'da çıkması bekleniyor ve fiyatının yaklaşık olarak 180 dolar civarı olacağı açıklandı.

0 yorum:

Yorum Gönder